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Western Australian Coding Rule 

0716/08 Incision and drainage of abscess with curettage   

 

WA Coding Rule 0915/07 Incision and drainage of abscess with curettage is superseded by ACCD 
Coding Rule Incision and drainage of abscess with curettage (Ref No: Q3001) effective 1 July 
2016; (log in to view on the ACCD CLIP portal). 

 

DECISION 

WA Coding Rule 0915/07 Incision and drainage of abscess with curettage is retired.  

[Effective 01 July 2016, ICD-10-AM/ACHI/ACS 9
th
 Ed.] 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

https://www.accd.net.au/Clip/account/SignIn.aspx
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Western Australian Coding Rule 

0915/07 Incision and drainage or abscess with curettage 

Q. 

How should I&D of an abscess, with curettage be coded? 

A. 

There is no Index entry in ACHI for incision and drainage of an abscess with curettage. Using the 
lead term of ‘curettage’, there is no entry for ‘abscess’. No other options in this Index pathway are 
suitable. Assignment of other procedure codes would require use of lead terms and essential 
modifiers that have not been documented. 
 
It is unclear whether curettage is inherent in an incision and drainage of abscess code, or whether 
it is a significant additional procedure and so requires a specific code. 
 

DECISION 

This query will be sent to the ACCD for clarification.  
In the interim, coders should only assign 30223-01 [1606] Incision and drainage of abscess 
of skin and subcutaneous tissue for documentation of incision and drainage of an abscess 
with curettage. 
 
[Effective 23 September 2015, ICD-10-AM/ACHI/ACS 9

th
 Ed.]  


